Przykładowy jadłospis

DataŚniadanieObiadPodwieczorek
05.06.2017poniedziałekKakao (200ml) Pieczywo(pszenne, razowe 30g) z masłem (5g), pasztet drobiowy(20g),pomidor(18g),herbata(200ml)*1,7Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana jogurtem (220g)*1,7,9 Pyzy z mięsem(150g) i z cebulką, ogórek kiszony(50g), herbata(200ml), *1,3,7Bułeczka maślana(40g), owoc, woda z sokiem(200ml)*1,3,7
06.06.2017wtorekKawa Inka (200ml), pieczywo (pszenne lub razowe 30g)  masło(5g), szynka (20g),ogórek zielony(20g), herbata z cytryną(200ml)*1,3,4,7Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietaną(210g)*1,7,9 Kotlet schabowy(60g), ziemniaki (90g), mizeria ze śmietaną (45g), kompot (200 ml) *1,7Ciasteczko zbożowo- owsiane(20g), owoc, herbata miętowa (200ml)*1,3,7
07.06.2017środaKakao(200ml, pieczywo(pszenne, razowe 30g), masło(5g) pasta jajeczna(16g) ze szczypiorkiem,sałata(12g),herbata(200ml)*1,7Zupa krupnik(210g) *1,9  Łazanki z mięsem i słodką kapustą(150g), kompot(200ml)*1,3Weka z dżemem(35g), owoc, herbata owocowa(200ml)*1,7
08.06.2017czwartekKulki czekoladowe(30g) na mleku(200ml), pieczywo(pszenne, razowe 30g), masło(5g) serek śmietankowy(13g),pomidor(18g),herbata(200ml)*1,7Zupa ryżowa na rosole z natką pietruszki (230g)*1,9 Gulasz(60g), kasza pęczak(75g), sałata ze śmietaną (50g), kompot(200ml) *1,7,10Chałka z masłem czekoladowym(35g), herbata miętowa(200ml)*1,7
09.06.2017piątekKakao (200 ml), pieczywo (pszenne lub razowe 30g)  masło(5g), szynka (20g), rzodkiewka(12g), herbata z cytryną(200ml)*1,3,4,7Zupa botwinka z ziemniakami i natką pietruszki zabielana jogurtem(210g) *1,7,9 Kotlety rybne(50g), ziemniaki (90g), surówka z młodej kapusty z marchewką(55g), kompot(200ml)*1,3,4,7Kisiel domowy (40g), owoc, woda z sokiem malinowym (200ml)*1

UWAGA! ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25.10.2011 R

PODKREŚLENIEM ZAZNACZONE SA SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIELUB REAKCJE NIETOLERANCJI

*ALERGENY:

1. Zboża zawierające gluten  2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) 6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Łubin

13. Mięczaki  14. Dwutlenek siarki

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy,produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

JADŁOSPIS NA OKRES OD 12.06.2017 DO 16.06.2017

DataŚniadanieObiadPodwieczorek
12.06.2017poniedziałekKawa Inka (200ml), pieczywo (pszenne, razowe 30g), masło(5g), ser żółty(18g), ogórek zielony(20g),herbata(200ml)*1,7Zupa szczawiowa z jajkiem zabielana jogurtem (230g)*7,9 Makaron z twarogiem i z sosem truskawkowym (160g), kompot (200ml)*1,3,7Weka(30g) z masłem (5g), pomidor(12g), woda z sokiem owocowym(200ml)*1,7
13.06.2017wtorekKakao(200ml), pieczywo (pszenne lub razowe 30g)  masło(5g), szynka drobiowa (18g), papryka czerwona(15g), herbata (200ml)*1,3,7Kapuśniak z ziemniakami i z natką pietruszki(220g)*1,7,9 Kotlet mielony (60g), ziemniaki z koperkiem(90g), mizeria ze śmietaną (45g), kompot (200 ml) *1,7Bułka słodka z jabłkiem(60g), owoc, herbata miętowa (200ml),*1,3,7
14.06.2017środaPieczywo(pszenne, razowe 30g) z masłem (5g), parówka drobiowa(55g), ketchup(6g), pomidor(20g), herbata(200ml)*1,3,6,7,10Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana jogurtem i z natką pietruszki(220g)*1,7,9 Placki ziemniaczane z marchewką(100g), kompot (200 ml) *1,3,7Budyń domowy waniliowy(40g), owoc,  herbata z róży(200ml)*1,7
15.06.2017czwartekKawa Inka (200ml),  pieczywo (pszenne, razowe 30g), masło(5g), pasta z twarożku ze szczypiorkiem(16g), rzodkiewka(12g),herbata(200ml)*1,7Zupa pieczarkowa z makaronem zabielana jogurtem z natką pietruszki(230g)*1,7,9 Pulpeciki w sosie koperkowym(50g), kasza gryczana(80g), surówka wielowarzywna (50g), kompot(200ml)*1,3Gofry(42g) z cukrem pudrem, owoc, herbata owocowa(200ml)*1,3,7
16.06.2017piątekPieczywo(pszenne, razowe 30g) z masłem (5g), parówka drobiowa(55g), ketchup(6g), rzodkiewka(12g), herbata(200ml)*1,3,6,7,10Zupa kalafiorowa z ziemniakami  zabielana jogurtem z natką pietruszki(240g)*7,9 Paluszki rybne Frosta(50g), ziemniaki (90g), surówka z kapusty kiszonej(55g), kompot(200ml)*1,3,4,7Wafel ryżowy(20g), z dżemem, woda z sokiem malinowym(200ml)*1

UWAGA! ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25.10.2011 R

PODKREŚLENIEM ZAZNACZONE SA SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIELUB REAKCJE NIETOLERANCJI

*ALERGENY:

1. Zboża zawierające gluten  2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) 6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Łubin

13. Mięczaki  14. Dwutlenek siarki

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.